Find din lokale håndværker her:

Håndværkerfradrag - udnyt dit håndværkerfradrag bedt muligt.

Håndværkerfradrag – masser af muligheder

Med skatteministerens lancering af det nye håndværkerfradrag, der gælder fra  2018, er der mange muligheder for at få hjælp til en mængde serviceydelser, der alle vedrører din bolig. Ligesom tidligere er det kun arbejdslønnen, der er fradrag for, men det er til gengæld muligt at fratrække op til 6.000 kr. pr. person for serviceydelser i hjemmet, og 12.000 kr. for håndværksydelser med et grønt sigte, dvs. energibesparende foranstaltninger.

Såvel den helt almindelige dagligdags rengøring, som tøjvasken eller tæpperens er der fradrag for – og du kan endda få fradrag til at få taget opvasken og rengjort toilettet, blot du har dokumentation på arbejdslønnen. Vinduespudsning og almindeligt havearbejde (dvs. ikke anlægsarbejde) er ligeledes med i ordningen omkring håndværkerfradraget. Og de fleste børnefamilier kan nu få frigjort lidt mere tid i hverdagen, idet både børnepasning i hjemmet og aflevering/afhentning i skole eller daginstitution er med i ordningen. Således vil en familie med to voksne kunne fratrække op til 12.000 kr. pr. år for disse serviceydelser.

 

 

 

 

Og så er det også muligt at få fradrag for udskiftning af visse belægninger udendørs, ligesom afløbsinstallationer og dræn er med i ordningen, for ikke at nævne den pt. meget omtalte radonsikring. Og ejer husstanden en lille el-bil, er der såmænd også fradrag for at få installeret et ladestik. 

Det udvendige malerarbejde, som for nogle husejere er en nærmest uoverkommelig opgave, er ligeledes med i ordningen, og endelig kan man nu være online 24-7, eftersom tilslutning af bredbånd er med i håndværkerfradrags-ordningen.

Med andre ord er der nu næsten ingen gode undskyldninger for ikke at købe den hjælp, man har brug for – læs meget mere om mulighederne og de godkendte ydelser på www.håndværkernøglen.dk

Er det boligen, der trænger til istandsættelse, er der nu fradrag for alle ydelser, der har et grønt islæt eller med andre ord er energibesparende foranstaltninger. Det medfører en meget bred vifte af muligheder; tagisolering, udskiftning af ruder, vinduer og terrassedøre med glas, eller udskiftning af døren med nye døre.

 

 

 

Der er også fradrag at hente, hvis boligen får isoleret såvel ydervæggene som gulvet, eller får repareret skorstenen, således at den bliver mere energivenlig. 

På den mere tekniske side kan man udnytte håndværkerfradraget til at få installeret et varmestyringsanlæg eller det der kaldes intelligent varme-, ventilations- og lysstyring, - eller få det gamle udskiftet, hvis man allerede har. 

Går man med drømmen om at få sin egen solfanger, vindmølle eller varmepumpe, er arbejdet med at installere, reparere eller udskifte sådan et energitiltag også med i ordningen, ligesom gasfyrskedler og varmeanlæg, der kræver installation, reparation eller udskiftning. 

Man kan sågar trække energirådgivning fra, hvis man vælger at få en faglig kompetent vurdering inden eventuelle energiforbedringer.