Find din lokale håndværker her:

Kompetent rådgivning fra din gulvmand i din kommune og omegn.

 

Din lokale gulvmand har faglig ekspertise og indsigt

Gør brug af den gulvmand, der ved, hvad han har med at gøre, fordi han har faglig ekspertise og indsigt i håndværksfaget. 
Det er nødvendigt med faglig viden, når gulvet trænger til en kærlig hånd for at opnå det bedste og mest holdbare resultat.

Vis flere gulvmande >

 

Gulvmand


Din gulvmand klarer det, der har med behandling og vedligeholdelse af gulve at gøre. Gulvmanden tager sig især af trægulve, men også andre typer som eksempelvis linoleumsgulve er gulvmandens område. Ofte kan det være en bedre ide at reparere og behandle et gammelt gulv, i stedet for at udskifte det. Gulvet er en stor del af rummets overflade, og det betyder meget for lyset og stemningen i rummet, hvordan gulvet tager sig ud. Udskifter man gulvet helt, ændrer man også fundamentalt på rummets udtryk.

Gulvmand til private og erhverv
I ældre bygninger kan det bidrage positivt til at fastholde en oprindelig atmosfære, hvis man reparerer og behandler eksisterende gulve. Den friskhed, der fremkommer ved en grundig og professionel gulvbehandlng, strammer hele boligen op. Dette gælder naturligvis i både private boliger og i erhvervsejendomme. Tag derfor din gulvmand med på råd, også når erhvervsejendommen skal sættes i stand. Den professionelle gulvmand tilbyder en lang række behandlinger af dine gulve.

Slibning og høvling
Mest almindelig er en gulvafslibning af trægulve. Afslibningen gør trægulvet nyt og friskt i strukturen, overfladen bliver som ny igen. Det kan være nødvendigt at give gulvet en afhøvling, sådan at man kommer mere til bunds i behandlingen. Gulvafhøvling er gerne løsningen, når gulvet forud har været behandlet med eksempelvis fernis. Også malede gulve, skæve gulve, eller gulve med dybere skadesmærker kan kræve en afhøvling

Behandling og vedligeholdelse
I al fald skal der en efterfølgende behandling af gulvet til. Du skal i den forbindelse overveje, hvordan du helst vil have gulvets udseende, og  hvor hvor megen energi du selv har lyst til at lægge i at vedligeholde gulvet fremover. Behandling af trægulv med lak gør det nemmere for dig at vedligeholde gulvet, mens ludbehandling kræver mere omsorg fra din side. Valget af gulvbehandling kan derfor være en balance mellem 'olie og knofedt', forstået på den måde at du skal være indstillet på, at gulvet kræver nogen vedligeholdelse.

Linoleum, vinyl og tæpper
Selvfølgelig kan man også vælge at have en helt anden gulvbelægning end træ. Din gulvmand er behjælpelig med gode råd, og gulvmanden kan lægge vinylgulve, linoleumsgulve, eller et væg-til-væg gulvtæppe. Ofte kan bestemte overflader være særlig gavnlige, alt efter typen af aktivitet i rummet. Tæpper dæmper jo lyden, mens linoleum og vinyl på deres side tilbyder noget slidstærkt, der samtidig er nemt at rengøre og vedligeholde. Du bestemmer. Gulvmanden giver gode råd og klarer det praktiske arbejde.

Konkrete opgaver, som en gulvmand kan udføre, omfatter:

Installation af gulvbelægning:
En gulvmand kan hjælpe med at vælge den bedste type gulvbelægning og installere den på en måde, der sikrer en holdbar og æstetisk tiltalende gulv overflade.
En gulvmand er specialiseret i at installere forskellige typer gulvbelægninger, herunder trægulve, laminatgulve, vinylgulve, flisegulve og tæppebelægninger. De har erfaring med at forberede undergulvet, skære og tilpasse gulvmaterialer samt sikre korrekt installation og afslutning.

Reparation af gulve: 
Hvis et gulv er blevet beskadiget, kan en gulvmand reparere skaden ved at erstatte beskadigede planker, fjerne pletter eller reparere revner.

Gulvvedligeholdelse
Dette kan omfatte rengøring, polering, påføring af beskyttende belægninger og generel pleje for at forlænge levetiden og opretholde gulvenes udseende af gulve.
En gulvmand kan udføre periodisk vedligeholdelse af gulvbelægninger, såsom slibning og lakering af trægulve eller rengøring og opfriskning af tæpper og vinylgulve.

Gulvinspektion:
Ved at udføre inspektioner kan en gulvmand identificere eventuelle problemer med gulvet, såsom strukturelle skader, fugtproblemer eller fejl i installationen. De kan også vurdere behovet for reparation eller udskiftning af gulvbelægningen.

Gulvrenovering:
Gulvmanden kan udføre renoveringsarbejde på eksisterende gulve. Dette kan omfatte afslibning og lakering af trægulve, reparation af beskadigede gulvbrædder eller udskiftning af ødelagt gulvbelægning.

Her får du gode råd om alt fra gulvlægning til efterbehandling. 
Med en professionel gulvekspert ved hånden er alt, du skal tænke på, hvordan du ønsker det endelige resultat.

Når stuen trænger til et nyt gulv, er det en god idé at rådføre sig med en erfaren og kompetent gulvmand .