Find din lokale håndværker her:

Søg

Pillefyr - Brændeovne Frederikssund

Få tilbud- Lokale Pejsecentrer i Frederikssund

Pillefyr - Brændeovne - Biobrændsel  i Frederikssund.

Til dig, der gerne vil spare og passe på miljøet på samme tid 
Biobrændsel er en energi- og miljøvenlig varmekilde, som også er billig som varmekilde.
Hvis du ikke har tilslutningspligt til fjernvarme eller naturgas, er der god grund til at overveje et biobrændselsanlæg.  

Frederikssund Pejsecenter A/S
Brejnholt Bjergmark / XL-Byg A/S

Typer af Pillefyr - Brændeovne i Frederikssund

Overordnet er der to typer biobrændselsanlæg til privat brug. I et anlæg med biobrændselskedler  får du opvarmet hele huset, samt produceret varmt vand lige som et almindeligt centralvarmeanlæg.  
I et anlæg med brænde- og pillebrændeovne får du varme i udvalgte rum. 
Denne type anlæg kan fungere som supplement til anden form for opvarmning. 

 

Pillefyr og brændeovne er to forskellige typer opvarmningsanordninger, som anvendes til at producere varme i hjemmet eller andre bygninger.

Et pillefyr er en form for automatisk opvarmningsanordning, som bruger træpiller eller andre biomasse materialer til at producere varme. Pillefyret består af en brænder, en beholder til træpillerne og en automatisk mekanisme, som sørger for at dosere brændslet og styre forbrændingsprocessen. Pillefyr er blevet mere og mere populære i takt med den stigende interesse for bæredygtige og miljøvenlige opvarmningsløsninger, da de er mere effektive og mindre forurenende end traditionelle brændeovne.

En brændeovn er derimod en mere traditionel opvarmningsanordning, som bruger træ eller andre former for biomasse til at producere varme. Brændeovne har været anvendt i årtusinder og er stadig populære i dag, især i landdistrikter og som hyggelige supplementer til det centrale opvarmningssystem. Brændeovne er også blevet mere avancerede og effektive i løbet af årene, men de er stadig mindre effektive og mere forurenende end pillefyr.

Både pillefyr og brændeovne har deres fordele og ulemper, og det afhænger af individuelle behov og præferencer, hvilken type opvarmning man vælger. Pillefyr er mere automatiske og kræver mindre vedligeholdelse end brændeovne, men de kan være dyrere i indkøb og kræver en pålidelig tilførsel af træpiller. Brændeovne er billigere i indkøb og kan være mere hyggelige, men de kræver mere vedligeholdelse og kan være mere besværlige at betjene.