Find din lokale håndværker her:

Søg

Solvarme Kalundborg

Fakta om solvarme

Du kan selv vælge solvarme anlæg i Kalundborg 

Du kan vælge mellem et solvarmeanlæg, som opvarmer dit brugsvand, eller et anlæg, som også supplerer din rumvarme.  
Hvis du har elvarme, er det dog kun relevant at få et solvarmeanlæg til at opvarme dit brugsvand og ikke rumvarme.

electricom el-installation og kommunikation
Bengtson Blik & VVS ApS

Fakta om solvarme Kalundborg 

Solvarme er en bæredygtig og miljøvenlig energikilde, som udnytter solens stråler til at opvarme vand til brug i husholdninger og erhverv. Solvarme kan anvendes til opvarmning af varmt brugsvand, opvarmning af boliger og bygninger, opvarmning af svømmebassiner og til procesvarme i industrien.

Solvarme-systemer består typisk af solfangere, som opsamler solens stråler og omdanner dem til varme, en varmeveksler, som overfører varmen fra solfangeren til en opbevaringstank, og en pumpe eller en naturlig cirkulation, som bevæger varmevæsken rundt i systemet.

Solvarme-systemer kan være enten direkte eller indirekte. Direkte solvarme-systemer opvarmer vand direkte, mens indirekte systemer bruger en varmeveksler til at overføre varmen fra solfangeren til vandet i opbevaringstanken. Solvarme-systemer kan også være enten aktive eller passive. Aktive systemer bruger en pumpe til at cirkulere varmevæsken, mens passive systemer udnytter den naturlige cirkulation af varmevæsken.

Solvarme har flere fordele i forhold til traditionelle energikilder. Solvarme er en vedvarende og ren energikilde, som ikke udleder CO2 eller andre forurenende stoffer. Solvarme kan også reducere afhængigheden af fossile brændstoffer og hjælpe med at opretholde energisikkerheden. Derudover kan solvarme-systemer spare penge på energiregningen og give en god investeringsafkast på lang sigt.

Solvarme har også nogle ulemper, som skal overvejes. Solvarme er afhængig af solens tilstedeværelse, og derfor er effektiviteten af solvarme-systemer sæsonafhængig og varierer afhængigt af geografisk placering og vejrmønstre. Solvarme-systemer kræver også en vis mængde plads og en god placering for at kunne maksimere solens stråler.

Alt i alt er solvarme en bæredygtig og rentabel energikilde, som kan bidrage til at reducere udledningen af CO2 og andre skadelige stoffer. Hvis du overvejer at installere solvarme-systemer, er det vigtigt at undersøge de forskellige muligheder og overveje fordele og ulemper ved hvert system for at finde den bedste løsning for dit hjem eller virksomhed.

 

Find firma som sælger og opstiller solvarme i Kalundborg her på håndværkernøglen.dk