Find din lokale håndværker her:

Søg

Pillefyr - Brændeovne Vejen

Du er godt kørende med Pillefyr eller Brændeovn.

Bossen VVS & Blik ApS

Pillefyr - Biobrændsel i Vejen 

Biobrændsel er en fælles betegnelse for træ eller halm, samt for biologisk nedbrydelse produkter såsom korn, skaller, kerner og frø. Det kan også være biogas og affald.  

Biobrændsel i enfamiliehuse er som regel træ. Det vil som regel være træ i form af træflis, træpiller eller brænde.

Når du vælger et brændselsanlæg, er det vigtigt at vælge et anlæg, hvor forbrændingen er af høj kvalitet og er effektiv. 

Brændselsformer med biobrændsel i Vejen

Du kan fyre med brænde, træpiller eller andre former for biobrændsel i dit anlæg. Biobrændsel styrker miljøet og gavner naturen omkring dig og din familie. Vælg et godt selvrensende biobrændselsanlæg med en god og effektiv forbrænding.  

Samtidig er det meget vigtigt altid at bruge rent og godt tørret brændsel.  Begge dele er vigtigt i forhold til at minimere udledningen af partikler og tjære (fx fra træ).

Biobrændsel i sig selv er CO2neutralt, hvilket gør, at giver god mening at overveje denne form for energikilde. 

Skal du bruge pillefyr - Brændeovne i Vejen så find din fagmand  her.

Pillefyr – til dig, der gerne vil spare og passe på miljøet på samme tid

Pillefyr er en energi- og miljøvenlig varmekilde, som også er billig som varmekilde.  

Hvis du ikke har tilslutningspligt til fjernvarme eller naturgas, er der god grund til at overveje et biobrændselsanlæg. Overordnet er der to typer biobrændselsanlæg til privat brug.
I et anlæg med biobrændselskedler  får du opvarmet hele huset, samt produceret varmt vand lige som et almindeligt centralvarmeanlæg. 

I et anlæg med brænde- og pillebrændeovne får du varme i udvalgte rum. Denne type anlæg kan fungere som supplement til anden form for opvarmning.Der er gode penge at spare, når du fyrer med pillefyr. Samtidig er du også nænsom over for miljøet.  

Brug den lokale fagmand, du finder ham her i Vejen . 

Biobrændsel Biobrændsel er en fælles betegnelse for træ eller halm, samt for biologisk nedbrydelse produkter såsom korn, skaller, kerner og frø.
 
Det kan også være biogas og affald. Biobrændsel i enfamiliehuse er som regel træ. Det vil som regel være træ i form af træflis, træpiller eller brænde. (Det er ikke tilladt at benytte affald i fx private enfamilieshuse).

Når du vælger et brændselsanlæg, er det vigtigt at vælge et anlæg, hvor forbrændingen er af høj kvalitet og er effektiv.

Med Pillefyr - Brændeovn er du godt kørende.   

Det er billigt og det er godt for miljøet. Pillefyr er en energi- og miljøvenlig varmekilde, som også er økonomisk i drift.   
Bor du i en kommune, hvor der ikke er tilslutningspligt til fjernvarme eller naturgas, giver det god mening at overveje et pillefyr.

 Pillefyr i Vejen bliver mere og mere populært. 

Hvis du benytter træpiller til brændsel

Det er muligt at etablere en beholder, hvorfra træpillerne via et rør med en snegl bliver transporteret ned til kedlen.
Nogle anlæg er stort set selvrensende, hvilket kan lette det arbejde, der kan høre med til denne brændselsform. Dels kan der være forskellige former for vedligeholdelse og dels kan påfyldningen af brændsel også kræve både kræfter og tid.

Du har også brug for et tørt og varmt opbevaringsrum til dit brændsel. Der er også ting at overveje i forhold til højde af skorsten, samt installering af en fugtmåler, da dit træ ikke må have en fugtprocent på over 18.   
Samtidig må afbrændingen naturligvis ikke genere dine omgivelser.  
Dette kan du blandt andet sikre ved, at det anlæg og din brændeovn er af nyere dato og er energieffektiv.