Find din lokale håndværker her:

Søg

Elektriker Haderslev

Søger du en lokal elektriker?

Sikker el med en autoriseret elektriker fra Haderslev   

Langt de fleste installationer i dit hjem skal udføres af en autoriseret elektriker. Din elektriker fra Haderslev og omegn er tæt på og kommer hurtigere.  

 

EL-Installatør Svend Petersen ApS
Øster Lindet EL-Service ApS

Hvilket arbejde kræver en autoriseret elektriker?

Når der skal installeres el overalt i et nyt hus, er du nødt til at alliere dig med en elektriker.  Det samme gør sig gældende, hver gang du skal have repareret eller vedligeholdt el i et eksisterende hus. 

Når der skal trækkes kabler, monteres kontakter, afbrydere og udtag og faktisk også i nogle tilfælde, når der skal installeres hårde hvidevarer, ja, så skal du have fat i elektrikeren.  
  
Skal du have lavet en elinstallationsrapport i forbindelse med en ejerskifteforsikring, hvis du skal købe eller sælge hus, skal du også have fat i en autoriseret elektriker til det arbejde.   
Derudover kan en elektriker også etablere eltavler, installere elvarme, ventilationsanlæg, telefonanlæg, it-anlæg og alarmsystemer. 
Men det er så typisk også ting, som de fleste gør det selv-folk trods alt ikke ville kaste sig ud i. 

Din elektriker i Haderslev finder lys i mørket

Der findes ikke noget mere irriterende, end når strømmen svigter og lyset går.  
Man famler rundt i blinde efter el-skabet, og når man finder det, har man måske glemt, hvordan man skifter en sikring.

El-skabet er et skab man alt for sjældent skænker en tanke.
Og med god grund! Lyset skal jo bare virke. Når man tænder på kontakten, tænder lyset, elkedlen koger, computeren lader op og det hele kører, som det skal. 
 
Men, når uheldet er ude og strømmen går, er det godt at have din elektriker på standby!  Hvis du har brug for at få kigget dine elinstallationer efter i sømmene er din elektriker er uddannet til at finde lys i mørket! 

Elektriker Haderslev

Din lokale elektriker fra Haderslev og omegn er parat til at servicerer dig. Tøv ikke, når du har brug for hjælp til dine elinstallationer.
Din elektriker fra Haderslev og omegn kan sikre og forny ældre elinstallationer, så din strømforsyning bliver ved at være en kilde til sikker strømforsyning i din bolig. 
Find din lokale elektriker fra Haderslev og omegn her.  

Elektrikerarbejde kræver autorisation

En ting er altså, hvad du selv kan lave, noget helt andet er, hvad du faktisk må lave.
Det meste må du selv gå i kast med, hvis du har lyst, men der er nogle få undtagelser.
Alle former for vvs-arbejde, kloakarbejde og elektrikerarbejde kræver en autorisation. Det er Sikkerhedsstyrelsen, der udsteder autorisationen til håndværksvirksomheden.
   
Når der kræves autorisation, skyldes det, at myndighederne her har vurderet, at der kan være risiko for både sundhed og personskade, hvis arbejdet ikke er udført korrekt. Og derfor er det altså et krav, at det er uddannet fagpersonale med den krævede autorisation, der udfører arbejdet. Når det handler om elektrikerarbejde, kunne forkert udført arbejde for eksempel betyde en øget brandrisiko.
  
Og derfor er det altså ikke en god idé, at alle og enhver laver den slags arbejde.  

Hvad må du selv lave derhjemme?

Det meste elektrikerarbejde kræver en uddannet elektriker med autorisation; det hedder en autoriseret elinstallatør. Det er altså ikke på el-området, at du skal regne med at spare de fleste penge på at gøre det selv.  

Det eneste, du som privat person selv må lave, er det, der hedder mindre el-arbejde.
Ifølge Sikkerhedsstyrelsen , der som nævnt er den myndighed, der udsteder autorisationerne, vil det sige, at der helt konkret er 15 ting, som alle selv må lave. 
Det gælder både håndværksvirksomheder uden autorisation og privatpersoner. Der er altså mange mindre opgaver, som du godt selv må lave. Men så snart det gælder større ting eller nye elinstallationer, er sagen en anden.